Przepis na Sękacz z tortownicy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
5126
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sękacz z tortownicy?

Żółtka oddzielamy od białek. Białka schładzamy. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, na puszystą masę. Ucierając dodajemy po jednym żółtku, rum, mielone migdały, mąkę krupczatkę i ziemniaczaną. Z białek ubijamy pianę, powoli łączymy z ubitą masą. Tłuszczem smarujemy tortownicę, wlewamy dwie łyżki masy, zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 5 minut. Gdy ciasto lekko się zarumieni, wyjmujemy i wlewamy kolejną porcję, pieczemy 5 minut. Czynność wykonujemy tyle razy, aż zużyjemy całe ciasto. Po upieczeniu, schładzamy, wyjmujemy z tortownicy, posypujemy cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Babeczki z jagodami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-21

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Wilgotny makowiec drożdżowo-kruchy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Rolada śmietanowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-15

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta

Pączki z marmoladą różaną

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Bułki ślimaczki z budyniem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Warszawskie ciasto piernikowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta