Przepis na Schabowe pod pierzynką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas pieczenia:
10 m
Czas smażenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1231
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Schabowe pod pierzynką?

Schabowe oczyszczamy. Cieniutko ubijamy. Doprawiamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Pieczarki myjemy kroimy w paseczki i smażymy razem z cebulką. Gotowe pieczarki nakładamy na upieczone schabowe. Na wierzch nakładamy plasterek sera. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zostawiamy ok. 10 min. Aż ser się roztopi.

Podobne przepisy

Kaszanka na ostro

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Zalewa do mięsa wieprzowego

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-10

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Schabowy po staropolsku

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Mięsne

Żeberka z wołowiny duszone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-11

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Pasztet z indyka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: testera

Kategoria: Mięsne

Zalewa do galarety na golonce

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne