Przepis na Schabowe pod pierzynką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas pieczenia:
10 m
Czas smażenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1262
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Schabowe pod pierzynką?

Schabowe oczyszczamy. Cieniutko ubijamy. Doprawiamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Pieczarki myjemy kroimy w paseczki i smażymy razem z cebulką. Gotowe pieczarki nakładamy na upieczone schabowe. Na wierzch nakładamy plasterek sera. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zostawiamy ok. 10 min. Aż ser się roztopi.

Podobne przepisy

Nadziewana kiszka wołowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: samanta

Kategoria: Mięsne

Szaszłyk z kurczaka i boczku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-05

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Kurczak z ryżem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-10-16

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka zawijane w boczku ze śliwką

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Nóżki w miodzie z piwem karmelowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-13

Dodany przez: aakuku

Kategoria: Mięsne

Kura w potrawce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-09

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Mięsne