Przepis pochodzi ze zwykłego ściennego kalendarza – ździeraka
Przepis została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2405 odwiedzających!
Smacznego!
Ziemniaki umyć, włożyć do garnka z osoloną wodą. Gotować około 10-15 minut. Majeranek opłukać, oderwać listki i posiekać. Oczyszczoną fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie (można użyć mrożoną). Ugotowane warzywa odcedzić i osączyć na sitku. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Formę wysmarować tłuszczem i układać warstwami warzywa i mięso. Posypać solą, pieprzem, posiekanym majerankiem i rozdrobnionym serem pleśniowym oraz suszoną bazylią. Piec 15 minut w piekarniku (200°c).
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne