Przepis na Schab po wiedeńsku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2557
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została dodana w dniu: 04.07.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2546 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • schab 1 kg
  • smalec 30 g
  • czosnek 2 ząbki
  • kminek w proszku 1 łyżeczka
  • rosół 1/2 szkl
  • ocet 1 łyżeczka
  • sól

Jak zrobić Schab po wiedeńsku?

Wykrajać polędwicę usuwając kości, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, posypać kminkiem i skropić octem; zostawić na 1 godz. W rondlu rozgrzać smalec, obrumienić schab ze wszystkich stron i piec ok. 90 min. W piekarniku, podlawszy rosołem. W czasie pieczenia podlewać mięso sosem spod pieczeni. Upieczone mięso pokrajać na plastry i podawać polane sosem, z ziemniakami z wody oraz z sałatką z surowej kwaszonej kapusty.

Podobne przepisy

Kanapki lecznicze

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Brokuł na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z zielonym ogórkiem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-12-27

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Szaszłyki z kiwi i mandarynki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Grzanki z serem po angielsku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Różowe naleśniki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-05-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie