Przepis na Schab po wiedeńsku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2567
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

  • schab 1 kg
  • smalec 30 g
  • czosnek 2 ząbki
  • kminek w proszku 1 łyżeczka
  • rosół 1/2 szkl
  • ocet 1 łyżeczka
  • sól

Jak zrobić Schab po wiedeńsku?

Wykrajać polędwicę usuwając kości, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, posypać kminkiem i skropić octem; zostawić na 1 godz. W rondlu rozgrzać smalec, obrumienić schab ze wszystkich stron i piec ok. 90 min. W piekarniku, podlawszy rosołem. W czasie pieczenia podlewać mięso sosem spod pieczeni. Upieczone mięso pokrajać na plastry i podawać polane sosem, z ziemniakami z wody oraz z sałatką z surowej kwaszonej kapusty.

Podobne przepisy

Pierozki inaczej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-21

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Kasza manna na mleku

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-08

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Jarskie

Podsmażane gołąbki teściowej

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Pieczarki w cieście naleśnikowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Ziemniaki podsmażane

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Kopytka z patelni z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie