Przepis na Salceson

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3132
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • głowizna 1 kg
  • nóżki wieprzowe 5 szt
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • żelatyna 2 łyżki

Jak zrobić Salceson?

Głowiznę, nóżki gotujemy przez 3 godziny. Po 3 godzinach sprawdzamy czy jest to miękkie. Jak miękkie to wyciągany i kroimy w kostkę. Żelatynę rozrabiamy w pół szklanki wody. Żelatynę, sól i pieprz dodajemy do wywaru, zamieszać. Nalewać do specjalnej folii i położyć mięso pokrojone w kostkę. Położyć do zimnego miejsca na 12 godzin.

Podobne przepisy

Udka pod pierzynką z pora i sera

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: aginaa

Kategoria: Mięsne

Biała kiełbasa w piwie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-02

Dodany przez: borys82

Kategoria: Mięsne

Jajecznica mojej mamy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Kotlety mięsno-ziemniaczane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: agusia30

Kategoria: Mięsne

Udka z piekarnika

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-04

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Mięsne

Hot dog z serem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne