Przepis na Sałatka warzywno – buraczkowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1480
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sałatki

Składniki

  • olej 4 łyżki
  • ocet jabłkowy 3 łyżki
  • sos sojowy 2 łyżki
  • bulion warzywny 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz
  • ziemniaki ugotowane 30 dag
  • buraki ugotowane 30 dag
  • korniszony 4 szt
  • cebula czerwona 1 szt duża
  • kukurydza 1/2 puszki
  • szczypiorek posiekany 1 łyżka
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka

Jak zrobić Sałatka warzywno – buraczkowa?

Do salaterki wlać olej, ocet jabłkowy, sos sojowy, bulion, doprawić solą i pieprzem, całość dobrze wymieszać. Ugotowane ziemniaki i buraki pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w półkrążki, ogórki w kostkę. Kukurydzę osączyć na sicie. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki z sosem, delikatnie wymieszać, dodać posiekany szczypiorek i zieloną pietruszkę. Podawać do mięs.

Podobne przepisy

Sałatka z żółtym serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-16

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sałatki

Sałata lodowa z pomidorem i ogórkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Sałatki

Sałatka z czerwoną papryką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-31

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Sałatki

Sałatka z kapusty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sałatki

Sałatka z zielonymi oliwkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Sałatka z kapusty pekińskiej z filetem z kurczaka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Sałatki