Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Kapustę płuczemy, osuszamy i cienko szatkujemy. Kalafior płuczemy i dzielimy na różyczki. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Kapustę, kalafior i marchewkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy.
Przygotowujemy sos: połowę orzechów łączymy z oliwą, miksujemy, dodajemy sok cytrynowy, przyprawiamy imbirem, solą, pieprzem i mieszamy. Warzywa łączymy ze sobą, polewamy sosem, mieszamy i wykładamy do salaterki. Wierzch sałatki posypujemy resztą orzechów i odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki