Filety śledziowe moczymy w wodzie przez dwanaście godzin, najlepiej jest je zalać i odstawić na całą noc. Rybę odsączamy i obieramy ze skór. Buraki i ziemniaki gotujemy oddzielnie nie obierając. Ugotowane warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Umyte i obrane jabłka kroimy w pół, wycinamy gniazda nasienne i kroimy je w kostkę. Cebule obieramy i szatkujemy. Wszystkie ingrediencje łączymy ze sobą, dodajemy podzielone na kawałki śledzie i starte, ugotowane jajka. Polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny oraz śmietaną. Wymieszać wszystkie pokrojone składniki i dodać rozdrobnione śledzie oraz posiekane jajka. Przed podaniem polać ubitą śmietaną.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki