Przepis na Rożki po białostocku

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
995
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Receptura została dodana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2236 osób!
Bon Appétit!

ciasto

  • ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 kg
  • jajka 2 sztuki
  • mąka 12 dag
  • sól

Składniki

  • ugotowana kura 1/2 kg
  • jajka 2 sztuki
  • cebula 2 sztuki
  • mielony pieprz
  • masło 1 łyżka
  • jajko 1 sztuka
  • bułka duża 4 łyżki
  • tłuszcz do smażenia
  • sól

Jak zrobić Rożki po białostocku?

Posiekaną cebulę należy zeszklić na maśle, połączyć z drobno pokrojonym mięsem i posiekanymi jajkami, przyprawić do smaku. Ziemniaki należy obrać, zemleć, wbić jajka, dodać mąkę i sól. Wyrobić ciasto. Z ciasta uformować wałek, pokroić go w plastry, każdy z nich spłaszczyć. Na każdy z nich nakładać farsz i formować rożki. Obtoczyć je w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor.

Podobne przepisy

Dip do chipsów

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zimny bufet

Jaja faszerowane w kolorach rasta

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-30

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Zimny bufet

Baba ziemniaczana pikantna

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Zimny bufet

Pasta na kanapki z tuńczykiem i ogórkiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Krakersy z sosem delikatnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Przekąski

Kolacyjny kotlet

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet