Przepis na Rosół rybny

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1909
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Owoce morza

Receptura została dodana w dniu: 07.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2688 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • ryba, np węgorz 30 dag
  • woda 1,5 litra
  • cebula 3 sztuki
  • włoszczyzna 1 pęczek duży
  • maslo 2 dag
  • sól
  • pieprz
  • posiekana zielenina

Jak zrobić Rosół rybny?

Wszystkie warzywa pokroić w talarki i podsmażyć lekko na rozgrzanym maśle. Zalać je wrzątkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić całość pod przykryciem przez około 10- 15 minut. Do wywaru dodać oczyszczonego ze skóry węgorza i gotować na małym ogniu przez kolejne 30 minut. Rybę po tym czasie wyjąć, oddzielić mięso od ości, pokroić je drobno i z powrotem wrzucić do wywaru. Doprawić do smaku.

Podobne przepisy

Śledzie surowe w zalewie

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-02-14

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Owoce morza

Spaghetti z krewetkami na ostro

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Owoce morza

Sałatka z surimi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-26

Dodany przez: ajres

Kategoria: Owoce morza

Panga w panierce kukurydzianej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Sos do smażonych ryb

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Owoce morza

Rolada śledziowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Owoce morza