Roladki nie tylko dobrze smakują, ale też fajnie wyglądają. Jeżeli cukinia jest młodziutka, skórkę możemy zostawić.
Cukinie myjemy, obieramy, następnie kroimy wzdłuż paski o grubości ok. 0,5cm. Tak dookoła cukinii (z dwóch wychodzi ok. 20 pasków). Układamy na tacy, każdy z osobna solimy i pieprzymy. Odstawiamy na kilka godzin, by cukinia stała się miękka, łatwa do rolowania. Pierś kroimy w paseczki, miej więcej tyle ile nam wyszło pasków z cukinii, lekko solimy i pieprzymy. Paprykę, cebulę oraz ser-też wszystko to kroimy na paseczki. Kiedy cukinia już nam zmięknie, na każdy plaster układamy po jednym paseczku z wyżej wymienionych składników. Cukinię zawijamy w rulonik, przekłuwamy wykałaczką. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy ok. 60min, naczynie powinno być przykryte, pod koniec odkrywamy, posypujemy startym serem i jeszcze chwilę zapiekamy. Roladki można podawać z ketchupem albo z sosem czosnkowym.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski