Kotlety schabowe umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,rozbić jak najcieniej,leciutko posolić.
Jajka rozbić,dodać śmietanę,troszkę vegety,i pieprzu(wszystko dokładnie roztrzepać,na jednolitą masę)
Koperek posiekać,na każdy rozbity kotlet,nakładać po trochu masła, i posiekanego koperku.
Zawijać ścisło roladki,najpierw boki,potem przód,następnie panierować w bułce tartej,masie jajeczno-śmietanowej ,na końcu znów w bułce tartej.
Smażyć na małym ogniu, na złoty kolor około 8-10 min,kilkakrotnie przekręcając żeby się dopiekły.(można podlać odrobinę wody i parować kilka minutek pod przykryciem) U nas się nie paruje,lubimy chrupiące roladki.
Polecam i Smacznego
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne