Przepis na Roladka z kremem

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
45 m
Czas pieczenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1111
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

ciasto

krem

  • masło 1 kostka
  • budyń waniliowy 1 opakowanie
  • cukier puder 3/4 szklanki
  • sok z cytryny 1 łyżeczka

Akcesoria

  • miska,nóż,blacha,piekarnik

Jak zrobić Roladka z kremem?

Ciasto: białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakaem. Rozmieszać i dodać białka. Delikatnie wymieszać i przelać na papier do pieczenia dokładnie rozprowadzając. Piec ok 8-10 min w 170 stopniach. Po upieczeniu roladę przełożyć na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i szybciutko zwinąć. Odczekać aż wystygnie. Krem: budyń rozrobić wedle przepisu na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia. Ciepłe masło rozetrzeć mikserem, dodać cukier puder i miksować na puch. Dodawać po łyżeczce ostudzonego budyniu ciągle miksując. Na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze chwilkę miksować. Roladę rozwinąć. Wyłożyć dokładnie krem na roladę i zwinąć. Lekko przycisnąć. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Na wierzch posypać cukrem pudrem i przyozdobić kawałkami brzoskwini.

Podobne przepisy

Ciasto na racuchy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-19

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Kokosanki Pawła

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-04-24

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ciasta

Miodownik z kremem

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-11-23

Dodany przez: skorpion290

Kategoria: Ciasta

Ciasto na roladę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Pijana W-Z-tka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-02

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Bułeczki z owocami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta