Przepis na Rolada z serkiem i brzoskwinią

Dodano przez:
Ile porcji:
12
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1857
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • jaja 5 sztuk
  • mąka pszenna 5 łyżek
  • cukier 5 łyżek
  • serek homogenizowany 25 dag
  • galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
  • brzoskwinie w syropie 1 sztuka
  • sól 1 szczypta

Akcesoria

  • miska
  • mikser
  • nóż
  • deska do krojenia
  • blaszka do pieczenia

Jak zrobić Rolada z serkiem i brzoskwinią?

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie ucierając dodawać po łyżce mąki. Gdy już mąka zostanie wmieszana dodawać po łyżce piany z białek. Gdy masa będzie jednolita należy rozsmarować ją na blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto na roladę ułożyć na ściereczce i zwinąć na kształt rolady. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku. Odstawić do wystygnięcia. Gdy zacznie delikatnie tężeć należy zmiksować ją z serkiem homogenizowanym. Masę rozsmarować na biszkopcie. Ułożyć na niej pasek brzoskwiń pokrojonych w kostkę. Ciasto zawijać na kształt rolady. Odstawić do całkowitego stężenia masy.

Podobne przepisy

Bułki z kminkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Ciasta

Podstawa do ciasta z biszkoptów

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ciasta

Migdałowe ciasteczka świąteczne

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Ciasta

Szybki murzynek

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-08

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Snikers na waflu

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-06

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ciasta

Niezawodne ciasto cytrynowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-21

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta