Przygotowujemy ciasto. Jaja rozbijamy, oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy sztywną pianę z białek, cukru i cukru waniliowego. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Ciastem wykładamy równo prostokątną formę wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy przez nie całe 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Gotowe i gorące ciasto przekładamy na ścierkę i rolujemy. Odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy nadzienie kremowe. Bitą śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy galaretkę rozpuszczoną w wrzątku ciągle ubijając. Na wystudzone ciasto nakładamy krem i ponownie rolujemy. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Ciasto należy przedtem owinąć szczelnie w folię.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta