Przepis na Rolada z boczku w winie

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2644
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • boczek świeży 1,5 kg
  • sól 1 łyżeczka
  • mielone goździki 1 łyżka
  • wino czerwone wytrawne 2 szklanki
  • olej 5 łyżek

Jak zrobić Rolada z boczku w winie?

Boczek umyć , osuszyć, natrzeć solą i mielonymi goździkami. Zalać winem wytrawnym czerwonym. Schłodzić w lodówce do 5 godzin. Gdy boczek będzie zamarynowany, wyjąć, zwinąć w rulon, obwiązać nitką. Obsmażyć na patelni w gorącym tłuszczu, przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać marynatą. Piec 1,5 godziny, w temperaturze 180 stopni, polewając kilka razy marynatą. Podawać z surówką z kiszonej kapusty.

Podobne przepisy

Wątróbka z jabłkami w sosie malinowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Pyszny smalec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Kiełbaski smażone

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Mięsne

Kotlety schabowe z ananasem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Mięsne

Potrawka mięsno – warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-04

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Biodrówka na cebuli

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-20

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne