Przepis na Mięso zapiekane z kaszą

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2711
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż, Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • wołowina 1 kg
  • kasza jęczmienna 40 dag
  • fasola "jaś" 40 dag
  • smalec gęsi 2 łyżki
  • cebula 2 szt
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Mięso zapiekane z kaszą?

Fasolę namoczyć w przegotowanej wodzie, zostawić do następnego dnia. Mięso posolić, zostawić na 30 minut, zalać zimną wodą, pokroić na kawałki. Cebulę obraną pokroić w kostkę i lekko zrumienić na tłuszczu w dużym rondlu. Do rondla dodać mięso, kaszę, namoczoną fasolkę, podlać wodą, w której moczyła się fasola, naczynie szczelnie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na najmniejszym płomieniu, aż potrawa nabierze brązowego koloru.

Podobne przepisy

Kurczak w wiórkach kokosowych

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 2880 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Kaczka po wiejsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-20

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Szynka gotowana

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-10-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kaczka domowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-29

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka KFC

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-17

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kaszanka na goraco

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne