Por oczyszczamy i wkładamy na 2 min do wrzątku, wyjmujemy, przelewamy zimną wodą i dzielimy na pojedyncze liście. Do pozostałego wrzątku wkładamy marchew i gotujemy na pół miękko a następnie kroimy na cienkie paski. Wieprzowinę kroimy na płaty i lekko rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem i papryką. Na mięsie układamy kolejno plastry marchewki tak by zachodziły na siebie, na nich plastry szynki a następnie liście pora i plastry boczku. Całość zawijamy i spinamu szpilkami. Olej mocno rozgrzewamy i obsmażamy roladki na złoto. Oprószamy pieprzem, podlewamy bulionem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 min w temp. 200 stopni c.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne