Przepis na Rolada wieprzowa czosnkowo- ziołowa

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Data dodania:
Wyświetlenia:
923
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 21.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2424 osób!
Smacznego!

Składniki

  • chudy boczek 1 kg
  • czosnek 5 ząbków
  • suszone zioła 2 łyżeczki
  • białe wytrawne wino 1 łyżka
  • olej
  • sól
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Rolada wieprzowa czosnkowo- ziołowa?

Czosnek obrać, zgnieść lub przecisnąć przez praskę, wymieszać z ziołami, solą i pieprzem, winem i olejem. Boczek umyć, osuszyć, natrzeć pastą ziołowo- czosnkową. Boczek zawinąć w roladę, następnie zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 90 minut w temp. 180- 200 stopni. Pod koniec pieczenia odwinąć z folii.

Podobne przepisy

Filet z kurczaka z żurawiną

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Gulasz z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2011-12-20

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Półmisek kolacyjny

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2011-10-27

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Żeberka duszone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Schab pieczony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-23

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Zapiekany makaron z szynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: widmok

Kategoria: Mięsne