Przepis na Rolada kawowa po wiedeńsku

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1017
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • kawa 1/2 szklanki
  • skrobia kukurydziana 4 łyżeczki
  • biszkopt 40 dag
  • koniak 60 ml
  • bita słodka śmietana 2 szklanki
  • kakao 125 g
  • krem kawowy 2 szklanki

Jak zrobić Rolada kawowa po wiedeńsku?

1. W rondelku rozpuścić skrobię w kawie. Podgrzać, aż mieszanina zgęstnieje. Dodać koniak. Odstawić.

2. Rozwinąć ciasto. Równo rozprowadzić kawową mieszaninę. Pokryć bitą śmietaną. Posypać cynamonem (cynamon musi być zmielony). Delikatnie zrolować.

3. Łopatką rozprowadzić krem kawowy po placku. Na wierzchu posypać kakao. Każdą porcję udekorować 3 ziarenkami kawy w czekoladzie. Podawać z lodami lub sosem owocowym.

Podobne przepisy

Szarlotka z kruszonką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-16

Dodany przez: rfima

Kategoria: Ciasta

Raffaello

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-18

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Kolorowe pierniczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Skórka pomarańczowa w cukrze

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-26

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Ciasta

Biszkopt orzechowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Alpejka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta