Przepis na Rolada kawowa po wiedeńsku

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1046
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • kawa 1/2 szklanki
  • skrobia kukurydziana 4 łyżeczki
  • biszkopt 40 dag
  • koniak 60 ml
  • bita słodka śmietana 2 szklanki
  • kakao 125 g
  • krem kawowy 2 szklanki

Jak zrobić Rolada kawowa po wiedeńsku?

1. W rondelku rozpuścić skrobię w kawie. Podgrzać, aż mieszanina zgęstnieje. Dodać koniak. Odstawić.

2. Rozwinąć ciasto. Równo rozprowadzić kawową mieszaninę. Pokryć bitą śmietaną. Posypać cynamonem (cynamon musi być zmielony). Delikatnie zrolować.

3. Łopatką rozprowadzić krem kawowy po placku. Na wierzchu posypać kakao. Każdą porcję udekorować 3 ziarenkami kawy w czekoladzie. Podawać z lodami lub sosem owocowym.

Podobne przepisy

Bajaderka Eli

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-24

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ciasta

Ciasto ze śliwkami II

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Kakaowo-waniliowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z truskawkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-23

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Ciasta

Murzynek ze śliwkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-29

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Domowe wafle

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta