Przepis na Rolada chlebowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1135
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Receptura została dodana w dniu: 11.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2809 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

Akcesoria

  • folia aluminiowa
  • garnek

Jak zrobić Rolada chlebowa?

Marchewkę gotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kostkę. Masło utrzeć na pulchną masę, dodać marchewkę i pokrojonego w kosteczkę ogórka. Kromki chleba tostowego okroić ze skórki i rozłożyć na folii kuchennej formując prostokąt. Ułożyć na nim plastry szynki i posmarować je masą maślaną. Doprawić pieprzem, solą i całość ściśle zrolować. Roladę owinąć w folię aluminiową i włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęci posmarować śmietaną i posypać makiem. Następnie pokroić w plastry i dekorować natką pietruszki.

Podobne przepisy

Jajka pomidorowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-09-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przekąski

Zaglądające kurczaczki

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-07-14

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przekąski

Twarożek z rzodkiewkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski

Pizza na cienkim spodzie z pomidorem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2011-12-20

Dodany przez: malina

Kategoria: Pieczywa

Rogale a’la PIZZA

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2011-12-29

Dodany przez: malina

Kategoria: Pieczywa

Placki ziemniaczane z parówkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-12-27

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski