Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka i dalej ubijamy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy wylewamy ciasto na blachę i pieczemy biszkopt na złoty kolor. Rozrabiamy galaretkę i wylewamy na płaski talerz i pozostawiamy do całkowitego stężenia.
Śnieżkę ubijamy na sztywno dodając odrobinę mniej mleka niż w przepisie na opakowaniu. Margarynę ucieramy, dodajemy po łyżce śnieżki i dalej ucieramy aż uzyskamy pulchną masę. Gdy biszkopt jest upieczony przygotowujemy bardzo wilgotną ścierkę, kładziemy na nią biszkopt i zawijamy w roladę. Odkładamy by biszkopt dobrze nasiąknął i nabrał kształtu rolady.
Galaretkę kroimy w bardzo cieniutkie paseczki i dodajemy do masy, mieszamy. Rozwijamy biszkopt, smarujemy masą i ponownie zwijamy, owijamy ścierką z zewnątrz aby się skleił. Gdy już rolada będzie dobrze uformowana i spójna polewamy ją polewą tworząc paseczki.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta