Przepis na Rogaliki „TOPIELCE”

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
9528
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

dodatkowo

  • dżem 1 słoiczek

Jak zrobić Rogaliki „TOPIELCE”?

Margarynę roztopić (ostudzić), dodać mleko i drożdże.Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, cukier i wlać margarynę z mlekiem i drożdżami. Wyrobić dobrze ciasto. Ciasto zawinąć w czystą szmatkę i zalać zimną wodą (po prostu utopić ciasto w wodzie). Tak pozostawić na 15-20 minut.

Gdy wypłynie na wierzch wyjąć ciasto na stolnice posypaną mąką. Ciasto rozwałkować wykrawać trójkąciki. Na każdy trójkącik nakładać dżem i zawijać rogaliki. Posmarować żółtkiem i piec w 160* przez 15 do 20 minut.
Z tego ciasta bardzo dobre są bułeczki.

Podobne przepisy

Różowy biszkopt

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Śmietanowiec na biszkopcie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Ślimaki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-09

Dodany przez: buba00

Kategoria: Ciasta

Ciasto a’ la tulipan

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Kolorowa sałatka owocowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Ananasowiec

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta