Przepis na Rogaliki drożdżowo-kruche

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
6554
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Rogaliki drożdżowo-kruche?

Do drożdży dodać śmietanę i cukier, odstawić na kilka minut aż urosną. Przesiać mąkę przez sito, dodać masło, jajka, sól oraz wyrośnięte drożdże. Zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce. Rozwałkować placki, przeciąć na kilka części, łyżką nakładać powidła, formować rogaliki. Piec około 40 minut w 180 stopniach, w zależności od grubości rogalików, na złoty kolor. Zamiast powideł, może być dżem.

Podobne przepisy

Słodki „Salceson”

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Dobry sernik

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-30

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Ciasta

Zakwas z mąki zytniej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Rogaliki drożdżowo-kruche

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-14

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Ciasta

Ciasto kakaowe z budyniem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Babka tiulowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-01

Dodany przez: krewny

Kategoria: Ciasta