Przepis na Rafaello warstwowe

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
3362
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • krakersy 2 opakowania
  • wiórki kokosowe 200 gram
  • mleko 500 ml
  • masło 250 gram
  • cukier 3/4 szklanki
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • żółtko 2 sztuki
  • budyń waniliowy (proszek) 2 łyżki

Jak zrobić Rafaello warstwowe?

Żółtka utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym.
Mąkę, budyń i pół szklanki mleka zmiksować i ugotować na pozostałym mleku budyń. Wystudzić.
W misce zmiksować masło, dodając partiami wystudzony budyń, wmieszać 3/4 wiórków kokosowych.
Na dnie formy ułożyć krakersy, wyłożyć 1/3 masy i dalej układać na przemian krakersy i masę tak by ostatnią warstwę tworzyła masa.
Wierzch posypać pozostałymi wiórkami i dobrze owinięte (aby nie pochłaniało zapachów) wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.

Podobne przepisy

Masa makowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-03

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Ciasto z pianką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: Pulpecja

Kategoria: Ciasta

Poranna rosa

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ciasta

Ciasto z jagodami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: nena17

Kategoria: Ciasta

Babka piaskowa wielkanocna

Ile porcji: 13

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Paluszki parzone z kminkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: p0mid0r

Kategoria: Ciasta