Przepis na Rafaello warstwowe

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
3322
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została opublikowana w dniu: 18.03.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2378 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • krakersy 2 opakowania
  • wiórki kokosowe 200 gram
  • mleko 500 ml
  • masło 250 gram
  • cukier 3/4 szklanki
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • żółtko 2 sztuki
  • budyń waniliowy (proszek) 2 łyżki

Jak zrobić Rafaello warstwowe?

Żółtka utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym.
Mąkę, budyń i pół szklanki mleka zmiksować i ugotować na pozostałym mleku budyń. Wystudzić.
W misce zmiksować masło, dodając partiami wystudzony budyń, wmieszać 3/4 wiórków kokosowych.
Na dnie formy ułożyć krakersy, wyłożyć 1/3 masy i dalej układać na przemian krakersy i masę tak by ostatnią warstwę tworzyła masa.
Wierzch posypać pozostałymi wiórkami i dobrze owinięte (aby nie pochłaniało zapachów) wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.

Podobne przepisy

Keks z bakaliami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: onana

Kategoria: Ciasta

Ciasto jogurtowe z ananasem i mandarynką

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Ciasto salceson

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-28

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Ciasta

Niezawodne ciasto cytrynowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta

Drożdzowe serce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-10-28

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Biała polewa do ciasta

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta