Przepis na Pyzy z bułki tartej

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas gotowania:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
962
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Pyzy z bułki tartej?

Jajka rozbijamy oddzielając żółtak od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę. Bułkę tartą rumienimy na suchej patelni a następnie zalewamy mlekiem. Gdy mleko wsiąknie w bułkę dodajemy stopniowo masło, żółtka, pianę z białek i mąkę. Dokładnie wyrabiamy. Z gotowej masy formujemy rękoma okrągłe knedle, wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 min /w zależności od wielkości/. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Ugotowane odcedzone z wody knedle podajemy polane podsmażonym boczkiem.

Podobne przepisy

Duszone żeberka z cebulką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Spaghetti bolognese

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: wilhelmina

Kategoria: Mięsne

Mielone z kiełbasą

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Mięso do spagetti

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-20

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Szynka pieczona na soli

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-21

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Kiełbaski z grilla

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne