Przepis na Pyzy z bułki tartej

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas gotowania:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
930
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Pyzy z bułki tartej?

Jajka rozbijamy oddzielając żółtak od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę. Bułkę tartą rumienimy na suchej patelni a następnie zalewamy mlekiem. Gdy mleko wsiąknie w bułkę dodajemy stopniowo masło, żółtka, pianę z białek i mąkę. Dokładnie wyrabiamy. Z gotowej masy formujemy rękoma okrągłe knedle, wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 min /w zależności od wielkości/. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Ugotowane odcedzone z wody knedle podajemy polane podsmażonym boczkiem.

Podobne przepisy

Risotto

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: jasia

Kategoria: Mięsne

Wieprzowina duszona

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Naleśniki z mięsem z sosem pomidorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Mięsne

Żołądki w pieczarkach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Pomidory w mięsie

Ile porcji: 3

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Okrasa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne