Przepis na Pyszne rydze

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2699
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Składniki

Jak zrobić Pyszne rydze?

Rydze wypłukać kilkakrotnie. Trzonki rydzy odciąć, a kapelusze osuszyć na sicie, układając blaszkami do dołu. Na patelni rozgrzać masło, układać rydze blaszkami do góry i smażyć na silnym ogniu. Po kilku minutach widelcem odwrócić grzyby i smażyć z drugiej strony. Gorące rydze posolić i podać na patelni, na której były smażone.

Podobne przepisy

Kiszone grzyby

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-10-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Grzyby

Grzyby smażone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-05

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Grzyby

Grzyby pasteryzowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-13

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Grzyby

Grzybki z marchewką

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Grzyby

Bitki w śmietanowo-winnym sosie z grzybów leśnych

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: bernika

Kategoria: Grzyby

Pieczarki w zalewie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Grzyby