Przepis na Pyszne rydze

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2688
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Przepis została dodana w dniu: 29.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2670 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Pyszne rydze?

Rydze wypłukać kilkakrotnie. Trzonki rydzy odciąć, a kapelusze osuszyć na sicie, układając blaszkami do dołu. Na patelni rozgrzać masło, układać rydze blaszkami do góry i smażyć na silnym ogniu. Po kilku minutach widelcem odwrócić grzyby i smażyć z drugiej strony. Gorące rydze posolić i podać na patelni, na której były smażone.

Podobne przepisy

Bułeczki-Zapiekanki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-14

Dodany przez: Pola

Kategoria: Grzyby

Kurki smażone z cebulą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Grzyby

Kiszone grzyby

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Grzyby

Sałatka z grzybów i warzyw na zimę

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2011-05-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Grzyby

Przysmak warzywny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Grzyby

Pieczarki podsmażane

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-08-10

Dodany przez: mati

Kategoria: Grzyby