Przepis na Pyszne rydze

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2722
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Składniki

Jak zrobić Pyszne rydze?

Rydze wypłukać kilkakrotnie. Trzonki rydzy odciąć, a kapelusze osuszyć na sicie, układając blaszkami do dołu. Na patelni rozgrzać masło, układać rydze blaszkami do góry i smażyć na silnym ogniu. Po kilku minutach widelcem odwrócić grzyby i smażyć z drugiej strony. Gorące rydze posolić i podać na patelni, na której były smażone.

Podobne przepisy

Farsz grzybowy na pierogi

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Grzyby

Prośnianki duszone z cebulą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Grzyby

Kanie ala schabowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Grzyby

Litewskie grzyby

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-17

Dodany przez: dywers

Kategoria: Grzyby

Kiszone grzyby

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-10-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Grzyby

Kiszone opieńki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-29

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Grzyby