Przepis na Pulpety „kładzione”

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1267
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2670 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • mielone mięso wpieprzowe 25 dag
  • mielone mięso wołowe 25 dag
  • jaja szt
  • sól
  • pieprz
  • ulubione przyprawy
  • rosół z warzywami 2-3 litry
  • majeranek
  • zielenina

Jak zrobić Pulpety „kładzione”?

Oba mięsa wkładamy do naczynia, dodajemy jajko sól i pieprz do smaku oraz swoje ulubione przyprawy warzywne lub ziołowe. Razem wszystko wymieszać, doprawić i kłaść łyżką na gotujący się rosół- nie wyjmować warzyw. Gotować na małym ogniu przez 25min. Doprawić majerankiem. Podawać posypany natką z pieczywem jako gulasz.

Podobne przepisy

Schab ze śliwką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2011-06-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Wieprzowina z sosem śmietanowo – chrzanowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-05

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka w sosie z coca coli

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Bitki wołowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Mięsne

Klopsiki nadziewane serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Pierś pod ananasem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-04

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne