Przepis na Pulpety „kładzione”

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1279
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • mielone mięso wpieprzowe 25 dag
  • mielone mięso wołowe 25 dag
  • jaja szt
  • sól
  • pieprz
  • ulubione przyprawy
  • rosół z warzywami 2-3 litry
  • majeranek
  • zielenina

Jak zrobić Pulpety „kładzione”?

Oba mięsa wkładamy do naczynia, dodajemy jajko sól i pieprz do smaku oraz swoje ulubione przyprawy warzywne lub ziołowe. Razem wszystko wymieszać, doprawić i kłaść łyżką na gotujący się rosół- nie wyjmować warzyw. Gotować na małym ogniu przez 25min. Doprawić majerankiem. Podawać posypany natką z pieczywem jako gulasz.

Podobne przepisy

Duszony schabowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Pulpeciki w sosie śmietanowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Mortadela z oczkiem na kanapce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Szpinak w piersiach z kurczaka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Zalewa do galarety na golonce

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Boczuś pieczony

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 150 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Mięsne