Przepis została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2233 odwiedzających!
Bon Appétit!
Z bułek odkroić skórkę, miękisz namoczyć w mleku zmieszanym z wodą. Mięso odkroić od kości i razem z czosnkiem oraz bułką dwukrotnie zemleć w maszynce. Dodać mleko lub wodę pozostałą po namoczeniu bułki i 2 łyżki miękkiego masła, posolić i wymieszać. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, usmażyć na 2 łyżkach masła i posolić. Z masy mięsnej uformować krążki, na środku rozłożyć pieczarki i uformować okrągłe pulpety. Obtoczyć pulpety w tartej bułce i zrumienić na 3 łyżkach masła. Następnie dopiec w gorącym piekarniku.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne