Przepis na Pulpety faszerowane pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5594
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2233 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • mięso z kurczaka 1,2 kg
  • pieczarki 35 dag
  • bułka czerstwa 1-2 szt
  • mleko 80 ml
  • woda 80 ml
  • tarta bułka 0,5 szkl
  • sól
  • masło 7 łyżek
  • czosnek 1 ząbek

Jak zrobić Pulpety faszerowane pieczarkami?

Z bułek odkroić skórkę, miękisz namoczyć w mleku zmieszanym z wodą. Mięso odkroić od kości i razem z czosnkiem oraz bułką dwukrotnie zemleć w maszynce. Dodać mleko lub wodę pozostałą po namoczeniu bułki i 2 łyżki miękkiego masła, posolić i wymieszać. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, usmażyć na 2 łyżkach masła i posolić. Z masy mięsnej uformować krążki, na środku rozłożyć pieczarki i uformować okrągłe pulpety. Obtoczyć pulpety w tartej bułce i zrumienić na 3 łyżkach masła. Następnie dopiec w gorącym piekarniku.

Podobne przepisy

Pierogi mojej babci najlepsze

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: anullka7

Kategoria: Mięsne

Kotlet w płatkach śniadaniowych

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-11

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Gulasz parówkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: helas

Kategoria: Mięsne

Klopsiki nadziewane serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Boczek w piwie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-25

Dodany przez: zajda

Kategoria: Mięsne

Roladki z karkówki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne