Przepis na Pomidorowy sos do mięs

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1039
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Przepis została dodana w dniu: 26.07.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2195 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • pomidory 5 kg
  • jabłka 1 kg
  • marchewka 1 kg
  • ostra papryczka 8 szt
  • sól
  • cukier 1/2 kg
  • oliwa 1/2 litra
  • ocet 1/4 litra
  • czosnek 20 dag

Jak zrobić Pomidorowy sos do mięs?

Wszystko zemleć w maszynce do mięsa, posolić do smaku i gotować na małym ogniu ok. 2, 5 godz. Następnie dodać
cukier, oliwę , ocet i gotować 30 minut. Na koniec dodać posiekany czosnek – gotować jeszcze 10 minut. Przekładać do słoików, zakręcać, odwrócić do góry dnem.

Podobne przepisy

Gruszki w zalewie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Marynowana papryka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przetwory

Przecier na zupę szczawiową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-11

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Przetwory

Sok z truskawek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przetwory

Buraczki na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Przetwory

Borówkowo-wiśniowy dżem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory