Umyte i osuszone polędwiczki kroimy na niezbyt grube plastry. Cebulę obieramy i kroimy w dość drobną kosteczkę. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju szklimy cebulę. Następnie po podsmażeniu cebuli, na tym samym tłuszczu przesmażamy mięso. Gdy mięso się ładnie zarumieni, dodajemy cebulę oraz śmietanę, doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Całość dusimy na małym ogniu około 30 minut. Pod koniec duszenia dodajemy pomidorki, doprowadzamy całość do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Makaron gotujemy al dente. Następnie na talerz układamy porcję makaronu i polędwiczki i polewamy sosem ze śmietaną.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne