Przepis na Polędwica z rabarbarem

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
693
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • polędwica wieprzowa 100 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • świeża szałwia 1 garść
  • czosnek 3 ząbki
  • młode łodygi rabarbaru 12 szt

Jak zrobić Polędwica z rabarbarem?

Mięso obieramy z błon, kroimy na dwa kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Połowę listków szałwi ucieramy z obranym i posiekanym czosnkiem a następnie dodajemy łyżkę oliwy.Przygotowaną marynatą nacieramy mięso, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na 30 min. W tym czasie myjemy rabarbar, kroimy na ok. 4 cm kawałki i układamy w natłuszczonej blasze. Na rabarbar kładziemy polędwiczki, posypujemy resztą szałwi, szczelnie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 min w 220 stopniach C.Zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 15 min.

Podobne przepisy

Pieprzny tokány

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Wywar mięsny

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-25

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Spaghetti bolognese

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: wilhelmina

Kategoria: Mięsne

Wątróbka pachnąca cebulką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Wątróbka z cebulką i czosnkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: IKM

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa z cebulą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-20

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne