Przepis na Polędwica wieprzowa z jabłkami

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2226
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2362 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Polędwica wieprzowa z jabłkami?

Mięso umyć, osuszyć i natrzeć pieprzem, solą oraz curry. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Oliwę rozgrzać na patelni, zrumienić polędwiczki na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażyć pokrojone jabłka i cebulę. Lekko podsmażyć na patelni, podlać gorącą wodą. Mięso obłożyć podsmażonymi produktami i piec przez 30 minut w temp. 200 stopni.

Podobne przepisy

Pasztet świąteczny

Ile porcji: 8

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: samanta

Kategoria: Mięsne

Gołąbki z kaszy jaglanej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Polędwica w panierce orzechowej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-12-20

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pizza mięsno-ziołowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Mięsne

Wieprzowa smażonka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Zapiekany schab z fasolą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-09-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne