Przepis na Pikantne grzanki do zup

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
934
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pikantne grzanki do zup?

Bagietkę kroimy w grubsze kromki. Masło ucieramy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, natką pietruszki, bazylią i solą. Tak przygotowanym masłem smarujemy kromki, posypujemy je żółtym serem, wstawiamy do gorącego piekarnika i zapiekamy aż ser się rozpuści. Grzanki możemy pokroić w kosteczkę przed zapiekaniem lub po zapieczeniu, kiedy już ostygną.

Podobne przepisy

Zupa pomidorowa z pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Kapuśniak – po staropolsku- nowocześnie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Zupa jarzynowa z suszonymi borowikami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa z migdałami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Zupy

Zupa katnapur

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Żurek wielkanocny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy