Przepis na Pikantne flaczki wołowe

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
7787
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pikantne flaczki wołowe?

Flaki obgotować i odcedzić, czynność powtórzyć 2 razy.
Zalać zimną wodą flaki dodać marchewki, wołowinę i gotować ok. 2 godz.
Wyjąc marchewki i wołowinę, pokroić, dodać do flaków, dodać przyprawy i dalej gotować do miękkości flaków.
Z mąki i masła zrobić zasmażkę, rozprowadzić chłodnym wywarem i połączyć z flakami.
Na koniec dodać majeranek.

Podobne przepisy

Kartoflanka z kaszą manną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz ukraiński przepis z Ukrainy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zupy

Żurek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: jasia

Kategoria: Zupy

Zupa szczwiowa ze śmietaną

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Rosół domowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zupy

Kwaśno-ostra zupa grzybowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy