Przepis została dodana w dniu: 16.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2282 odwiedzających!
Smacznego!
Mąkę, jajka, 50 ml wody i odrobinę soli łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Jedną marchewkę i trochę zieleniny odkładamy. Marchewkę i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Zieleninę płuczemy w wodzie i siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy masło i dusimy w nim warzywa przez 5 minut. Następnie przekładamy warzywa do miski, mieszamy z serem białym, żółtkiem, 1/2 orzechów laskowych drobno posiekanych, zieleniną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Z rozwałkowanego cienko ciasta wycinamy krążki i kładziemy na nie schłodzone nadzienie. Zlepiamy brzegi formując pierogi. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim pozostałą marchewkę, zieleninę i orzechy laskowe. Doprawiamy do smaku. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie, wyjmujemy, odcedzamy i podsmażamy na patelni. Podajemy na talerzu z warzywami.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie