Przepis na Pierogi z mięsem mielonym

Dodano przez:
Ile porcji:
12
Łączny czas przyrządzania:
65 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas gotowania:
15 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
8387
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

ciasto

  • mąka 30 dag
  • jajka 2
  • ciepła woda 1/2 szklanki
  • sól szczypta

farsz

  • cebula biała 1
  • mięso mielone 30 dag
  • cebula czerwona 1
  • pieprz szczypta
  • sól szczypta
  • papryka mielona szczypta

Akcesoria

  • miska,łyzka,nóż,talerzyk,garnek,patelnia

Jak zrobić Pierogi z mięsem mielonym?

Zagnieć dokładnie ciasto z mąki, jajek, soli i ciepłej wody. Ciasto rozwałkuj, szklanką wycinaj krążki. Mięso mielone podsmażyć z cebulą. Doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Gotowym farszem faszerować pierogi. Gotować ok 12-15 min. Polać przysmażoną na maśle cebulką lub samym rozpuszczonym masłem.

Podobne przepisy

Gulasz z zielonym akcentem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Schabowe z piersi indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Mięsne

Zapiekanki pikantne z parówką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka z piekła rodem

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Roladki drobiowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Klops pomarańczowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne