Smaczne pierożki prawie z niczego
Receptura została dodana w dniu: 05.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2133 osób!
Na zdrowie!
Mąkę dajemy na stolnicę, do środka wbijamy jajko, zarabiamy ciepłą osoloną wodą. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Powinno być sprężyste i gładkie. Wałkujemy na grubość 2 mm. Z ciasta szklanką wykrawamy krążki, nakładamy dowolne nadzienie i sklejamy brzegi. Gotowe pierogi układamy na stolnicy, posypujemy mąką i przykrywamy ściereczką. Gotujemy porcje pierogów w osolonej wodzie. P zrobić ciasto pierogowe
do ciasta nie dodaję jajka tylko ciepłą wodę, ciasto ma być miekkie mięso obrać, drobno posiekać nożem wraz z warzywami, podsmażyć je na oliwie – na patelni. Doprawić tylko solą i pieprzem – wtedy farsz jest łagodniejszy. Zrobić pierożki i gotować na małym ogniu krótko gdy wypłyną na wierzch. Przed podaniem polać tłuszczem z cebulką lub skwarkami ten sam farsz można użyć do naleśników, są bardzo dobre i czas krótszy by je wykonać
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne