Przepis na Pierogi z kaszą

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1898
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Ciasto

Nadzienie

Jak zrobić Pierogi z kaszą?

Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie, wbić jajko, szczyptę soli. Zarobić ciasto nożem wlewając cienkim strumieniem wodę. Zagnieść wolne ciasto starannie wyrabiać rękami. Kapustę, gotować około 40 min. Po ugotowaniu wylać na sitko żeby obciekła, wycisnąć w ręku i posiekać na desce. Pieczarki pokroić i usmażyć do miękkości. Na patelni roztopić margarynę dodać drobno posiekaną cebulą i podsmażyć. Kaszę ugotować. Kapustę, pieczarki i kaszę wymieszać ze sobą dodać tłuszcz z cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy szklanką krążki, nakładamy nadzienie, składamy na pół i dokładnie zlepiamy brzegi pierogów. Pierogi wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Gdy wypłyną na wierzch, odkrywamy je i gotujemy 3-4 minuty na wolnym ogniu. Pierogi można polać tłuszczem z cebulką.

Podobne przepisy

Placek ziemniaczany ze śmietaną i cukrem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Jarskie

Zapiekane pieczarki faszerowane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: kassik

Kategoria: Jarskie

Salami w cieście jajecznym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Ser feta z papryką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z ziołami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Jarskie

Odsmażane kopytka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: madi356

Kategoria: Jarskie