Nie pomyślałabym że z takiego niepozornego warzywa można wyczarować takie cudo. I to w tak prosty sposób, a dodatkowo zamieniając cukinie na marchewkę mamy całkiem inne ciasto:)
Cukinie najlepiej małe okazy obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Ja tutaj nie obierałam i ciasto wyszło z takimi zielonymi punkcikami, dlatego następnym razem obiorę.
Jajka utrzeć na gładką masę z cukrem/ Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą.
Do jajek z cukrem dodać olej i oliwę cały czas miksując, następnie dodać cukinię, a na sam koniec mąkę.
Dokładnie wymieszać i przelać do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Piec ok. godziny w 160 stopniach.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta