Przepis na Pieczeń

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1329
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Pieczeń?

Mięso należy wypłukać i osuszyć, następnie rozsmarować w blaszce masło i piec na nim wołowinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 godziny. Następnie mięso należy obsypać solą i pieprzem. Cebulę zaś należy pokroić w plasterki, a selera i marchew w krążki. Pomidory należy lekko sparzyć i obrać, następnie pokroić je w kawałki. Wszystkie warzywa należy dodać do mięsa i podsmażyć, dodać goździki i gałkę muszkatołową, dolać wino i zagotować, dodać rosół i dusić do miękkości.

Podobne przepisy

Kolacyjna kiełbaska zasmażana z cebulką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Panierowane skrzydełka drobiowe

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Kiełbaska z cebulką na gorąco

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Nóżki w miodzie z piwem karmelowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-13

Dodany przez: aakuku

Kategoria: Mięsne

Gulasz z ozorków

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Udka w panierce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne