Przepis na Pieczeń z jajkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1276
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2739 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Pieczeń z jajkiem?

Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Mleko zagotować, zalać nim kajzerki, a po kilku minutach odcisnąć. Mięso zemleć przy użyciu maszynki wraz z bułkami i cebulą. Dodać jajko, sól i pieprz. Wyrobić mięso. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół. Jajko owijać w kawałek szynki. W wysmarowaną blaszkę włożyć 1/2 masy mięsnej, ułożyć jajka, zakryć pozostałą masą. Pieczeń piec przez około 1 godz. W temp. 200 stopni.

Podobne przepisy

Pasztet babci

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kapuściany kotlet

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2012-02-21

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Schabowy w cieście naleśnikowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Chrupiące skrzydełka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Pulpety indycze

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Klops pomarańczowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-08-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne