Przepis na Pieczeń rzymska staropolska

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2187
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone wołowe 30 dag
  • mięso mielone wieprzowe 30 dag
  • czerstwa bułka 5 dag
  • cebula 1 szuka
  • jajka 6 sztuk
  • zielony groszek 1 puszka
  • bułka tarta 4 dag
  • tłuszcz 5 dag
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Pieczeń rzymska staropolska?

Bułkę namoczyć w wodzie, cebulę posiekać i zrumienić na tłuszczu. Mięso połączyć z dwoma jajkami, namoczoną i odciśniętą bułką, cebulą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Cztery jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Podłużną formę wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką. Połowę mięsnej masy wyłożyć do formy, ułożyć przekrojone wzdłuż jajka i groszek osączony z zalewy. Przykryć pozostałym mięsem. Piec około 60 minut w temp. 200 stopni.

Podobne przepisy

Gulasz a’la węgierski – z fasolą

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Bigos mieszany

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-02-16

Dodany przez: buba00

Kategoria: Mięsne

Słoninka swojska solona

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Filety z kurczaka w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-26

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki wieprzowe z serem białym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kotleciki mielone z niespodzianką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne