Przepis na Pieczeń barania

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1047
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2901 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Pieczeń barania?

Mięso opłukać, natrzeć pieprzem, zielem, gałką i czosnkiem. Cebulą pokroić w talarki. Zagotować wodę z piwem i octem. Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować tłuszczem, ułożyć w nim mięso, obłożyć je plastrami cebuli, podlać sosem z piwa, octu i wody. Pieczeń piec w temp. 180- 200 stopni przez 1, 5- 2 godziny. Co jakiś czas należy ją polewać sosem z pieczenia.

Podobne przepisy

Kurczak pieczony z rozmarynem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Mięsne

Roladki schabowe z parówką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

A’la spaghetti bolognese

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Udka z kurczaka pieczone w „rękawie”

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-27

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Schab marynowany w soku jabłkowym

Ile porcji: 5

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Pulpeciki z warzywami w sosie pomidorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2011-12-28

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne