Przepis na Pieczeń barania

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1061
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Pieczeń barania?

Mięso opłukać, natrzeć pieprzem, zielem, gałką i czosnkiem. Cebulą pokroić w talarki. Zagotować wodę z piwem i octem. Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować tłuszczem, ułożyć w nim mięso, obłożyć je plastrami cebuli, podlać sosem z piwa, octu i wody. Pieczeń piec w temp. 180- 200 stopni przez 1, 5- 2 godziny. Co jakiś czas należy ją polewać sosem z pieczenia.

Podobne przepisy

Pasztet z mielonego mięsa w cieście franucuskim

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka ze szpinakiem w środku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Makaron ryżowy z indykiem i warzywami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Kasze i ryż

Schab ze śliwką świąteczny

Ile porcji: 35

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Grillowana polędwiczka z sosem grillowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Mięsne