Przepis na Pieczarkowa z pęczakiem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1309
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Jak zrobić Pieczarkowa z pęczakiem?

Marchewkę i seler obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej (seler naciowy pokroić w plasterki). Cebulę i czosnek obrać, cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Pęczak ugotować na sypko wg przepisu na opakowaniu. W rondlu o grubym dnie rozgrzać mocno oliwę, wrzucić cebulę i czosnek i zeszklić. Dodać pieczarki, krótko podsmażyć. Dodać marchewkę i seler. Wlać połowę porcji gorącej wody, przykryć, na małym ogniu gotować do miękkości warzyw. Dodać pęczak. Wlać resztę wody, zagotować. Wlać sos sojowy, przyprawić pieprzem, ponieważ sos sojowy jest słony zupy nie należy już solić. Przed podaniem posypać zupę posiekaną natka.

Podobne przepisy

Sos mięsny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-02-13

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Sosy

Rosół z mlekiem kokosowym i chińskim makaronem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-13

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Sosy

Sos z pomidorami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos pieczarkowo-cebulowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Sosy

Śliwkowy, pikantny sos

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-10-01

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Sos jogurtowo śmietanowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-30

Dodany przez: netha

Kategoria: Sosy