Przepis na Pichelsteiner

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2524
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • mięso mieszane 50 dag
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • cebula 2 szt.
  • masło 1 łyżka
  • marchewki 4 szt.
  • seler 1 szt.
  • kapusta 1 szt.
  • ziemniaki 75 dag
  • listek laurowy 1 szt.
  • rosół 1/2 kostki

Jak zrobić Pichelsteiner?

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Warzywa obrać i grubo pokroić. Cebulę usmażyć lekko na maśle. Dodać mięso i dusić 5 minut. Warzywa dołożyć do mięsa, zalać rosołem, dodać listek laurowy. Dusić na małym ogniu 1,5 godziny. Jak trzeba dolać rosołu. Doprawić solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Schab duszony w kapuście

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Schab z piekarnika

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Pikantne udka kurczaka – ayam goreng

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Żeberka z wołowiny duszone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-11

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Udka z piekarnika

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-04

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Mięsne

Żeberka z grila

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-25

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne