Receptura została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2493 odwiedzających!
Smacznego!
Kurę umyć, zdjąć z niej skórę. Mięso oddzielić od kości, piersi odłożyć. Słoninkę pokroić na plastry. Część z plastrów przeznaczyć na wyłożenie formy do pasztetu. Boczek, mięso cielęce i kurze zemleć dwukrotnie. Dodać do niego śmietanę, koniak, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać jajko. Całość wymieszać. Cebulkę obrać i posiekać drobno. Podsmażyć na patelni na 2 łyżkach masła. Po ostudzeniu połączyć z posiekanymi ziołami. Resztę masła roztopić. Na maśle podsmażyć pokrojone w słupki mięso z piersi obtoczone w cebuli i ziołach. Połowę masy mięsnej wyłożyć do formy. Część podsmażonej piersi wyłożyć do blaszki na masę, następnie przykryć pozostałą masą i boczkiem. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 60 minut.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Makarony
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne