Prawie jak prawdziwy.
Bułkę namoczyć w mleku. Cebule i czosnek posiekać, zeszklić na oleju. Bułkę odcisnąć wymieszać z mięsem, cebulą, czosnkiem i 1 jajkiem, musztarda, natka, przyprawić sola i pieprzem do smaku. Wymieszać na gładka masę. Piekarnik rozgrzać do 220st (z termoobiegiem do 200). Ciasto rozłożyć, odkroić kawałek wielkości keksówki, resztą ciasta wyłożyć nasmarowana keksowe, aby ciasto lekko wystawało poza boki formy. Nakłuć widelcem. Rozłożyć w środku masę mięsną i przekryć pozostałym kawałkiem ciasta. Białko oddzielić od żółtka i osobno roztrzepać. Białkiem posmarować wierzch i brzegi ciasta. Brzegi zagiąć do środka i lekko docisnąć. Z pozostałego ciasta jeżeli nam zostało można wyciąć ozdobne np liście i je ułożyć na wierzchu. Ciasto posmarować żółtkiem. Włożyć do piekarnika po 15 minutach gdy się zrumieni zmniejszyć temp. Do 200st. Pasztet przykryć folia aluminiowa i piec ok 45 minut.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne