Przepis na Pasztet domowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3834
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • łebek wieprzowy 1/2 sztuki
  • marchewka 4 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • cebula 3 sztuki
  • korpusy drobiowe 1 kg
  • kasza manna 1 szklanka
  • słonina 5 dag
  • jajka 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • warzywko

Jak zrobić Pasztet domowy?

Łebek, korpusy, marchewkę i pietruszkę należy ugotować do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Korpusy i warzywa wyjąć nieco wcześniej. Do 3/4 litra rosołu z gotowania wsypać kaszę i ugotować. Cebulę obrać, posiekać i poddusić na słonince. Odjąć kości od mięsa. Wszystkie składniki zemleć dwukrotnie maszynką do mielenia mięsa. Do masy wbić dwa jajka, dodać sól, pieprz i odrobinę warzywka. Masę wymieszać z gęstą kaszą manną, wykładać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec w temperaturze przez ponad 60 minut, wszystko zależy od piekarnika.

Podobne przepisy

Łopatka w sosie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka w złocistej skórce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-23

Dodany przez: skorpion290

Kategoria: Mięsne

Serowe placki z groszkiem i boczkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Schab jak z restauracji w płatkach

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Boczek z grilla

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kaczka w sosie paprykowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 1500 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne