Receptura została dodana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2663 osób!
Bon Appétit!
Łebek, korpusy, marchewkę i pietruszkę należy ugotować do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Korpusy i warzywa wyjąć nieco wcześniej. Do 3/4 litra rosołu z gotowania wsypać kaszę i ugotować. Cebulę obrać, posiekać i poddusić na słonince. Odjąć kości od mięsa. Wszystkie składniki zemleć dwukrotnie maszynką do mielenia mięsa. Do masy wbić dwa jajka, dodać sól, pieprz i odrobinę warzywka. Masę wymieszać z gęstą kaszą manną, wykładać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec w temperaturze przez ponad 60 minut, wszystko zależy od piekarnika.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne