Przepis na Pasteryzowane rydze z koperkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
95 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
60 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1445
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Składniki

Jak zrobić Pasteryzowane rydze z koperkiem?

Rydze przebieramy, przycinamy trzony, myjemy, osączamy. W rondlu rozpuszczamy masło, wsypujemy grzyby. Podgrzewamy ciągle mieszając do czasu aż grzyby zmiękną. Koperek opłukujemy, osuszamy i drobno siekamy, dodajemy do grzybów, mieszamy i podgrzewamy. Rydze wraz z maślanym sosem przekładamy do słoików /do 0,75 ich wysokości/, zakręcamy i pasteryzujemy 60 min.

Podobne przepisy

Parowańce z grzybami

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: madi356

Kategoria: Grzyby

Grzyby pasteryzowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-13

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Grzyby

Pieczarki nadziewane

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Grzyby

Grzyby w panierce

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-14

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Grzyby

Racuchy z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Grzyby

Najsmaczniejsze grzyby

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: gusiak22

Kategoria: Grzyby